Bryllupsfotografering og lyssetting

Er det noe vi bryllupsfotografer har som utfordring hver eneste gang, foruten selve dagen, så er det været. Vi har aldri mulighet til å kontrollere det, og må hele tiden tilpasse oss og prøve å finne en løsning raskt og effektivt.

For meg er det ofte viktig med balanse. En balanse mellom lyset som allerede eksisterer og hva jeg pomper ut av studioblitsene jeg har med meg på oppdraget. Med dette så kan jeg også diktere stemningen i bildet.  En jevn belysning mellom blits(er) og dagslys vil oftest gi en rolig rendering av bildet, mens ujevnt belysning oftest gir en spenning og kontrast.

Første bilde ble tatt 11 juni, en periode hvor vi hadde svært mye torden og lyn her i Trondheim. Så ute fotograferingen denne dagen var mildt sagt utfordrende. Ikke nok at det var skarp sol, men også vekslende skyer som var tunge og mørke, forandret dagslyset hele tiden.  For å unngå at brudefølget fikk solen i øynene, ble de plassert slik at solen kom bak de (høyre fra kamera), og blitsen var satt til å under eksponere gruppen slik at det ble noe kontrast.

På det andre bildet,  så er solen mere direkte til høyre og blitsen er satt til venstre for å løfte opp skyggene. Her var målet at blitsen enkelt og greit skulle fungere til å løfte opp skyggene slik at jeg fikk en mest jevn belysning.

Men uansett så er det viktigste å aldri overeksponere brudekjolen, da man mister alle detaljer!
Din fotograf i Trondheim – Fotofashion

Tags: , , , ,

By | 2011-06-27T23:11:16+02:00 June 27th, 2011|blogg, Bryllupsfotograf, Foto|0 Comments

Leave A Comment